top of page

Tapahtumat

Järjestämme Hetkitallilla erilaisia tapahtumia, leirejä, kursseja sekä tarjoamme majoituspaketteja. 

Klikkaamalla tapahtuman nimeä näet lisätietoja tapahtumasta ja selaamalla sivun alaosaan näet tarkemmat kuvaukset tapahtumista. 

Jos et löydä sopivaa, niin olethan yhteydessä! 

Leirit ohjaa Hetkitallin yrittäjä Miia Autere (Sosionomi) ja leirillä on tarpeen mukaan avustajia paikalla. Kursseilla mukana on myös muita ammattilaisia, joista ilmoitamme aina kurssikohtaisesti.

Emme ole vakuuttaneet osallistujia, joten suosittelemme omaa tapaturmavakuutusta varsinkin jos tulet ratsastamaan.

Tervetuloa mukaan!

Tulevat tapahtumat

 • 10. kesäk. 2024 klo 9.00 – 12. kesäk. 2024 klo 15.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Ratsastusleiri n. 8-13 vuotiaille lapsille. Leiri toteutetaan päiväleirinä klo 10-15 välillä. Leirillä ratsastamme kahdessa tason mukaan jaetussa ryhmässä ja opettelemme samalla hevosen hoitoa ja käsittelyä. Lisäksi tutustumme tilan muihin eläimiin. Leirin hinta 245€ sis. eväät.
  Jaa
 • 03. kesäk. 2024 klo 10.00 – 05. kesäk. 2024 klo 15.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Toteutetaan päiväleirinä klo 10-15. Luvassa eläinten hoitoa, ulkoilua, laavulla grillaamista, ratsastusta/hevosajelua ja mukavaa yhdessäoloa! Leiri on suunnattu n. 6-11- vuotiaille lapsille. Leiri järjestetään Hetkitallilla, Hyvinkäällä. Leirin hinta on 225€, sis. pienet eväät & makkarat.
  Jaa
 • 05. kesäk. 2024 klo 11.00 – 18.00
  Hyvinkää, Haapasaarentie 75, 05470 Hyvinkää, Suomi
  Tervetuloa kesän 2024 avajaisiin 5.6 klo 11-18. Sisäänpääsyt 8€/hlö (alle 2v maksutta). Ponitalutusta klo 12-15 välillä 5€/hlö Knehtilän kahvila avoinna!
  Jaa
Näyttökuva 2024-3-5 kello 9.15_edited.jpg

Noora Järvisen hevosenkäsittely klinikka Hetkitallilla!
13.4 klo 13.30-n.16

Noora on kouluttanut Hetkitallin nuoria hevosia maasta sekä ratsailta. Nooralla on kokemusta niin Suomessa kuin ulkomailla hevosen koulutuksesta ja monenlaisten ongelmien ratkaisusta. 

Pääsemme nyt kevään tullen vihdoin aloittamaan hevosen käsittelykurssit, joille voit tulla mukaan kuuntelemaan sekä keskustelemaan hevosen koulutuksesta ja käsittelystä.

Noora on opettajana selkeä ja kannustava sekä ihmisille että hevosille!

Voit tulla mukaan vuokraamalla meiltä hevosen tai omalla hevosellasi. Mukaan yhdelle kurssille mahtuu 3 hevosen kanssa.

Kuuntelupaikan voit varata yllä olevasta tapahtumalinkistä!

Tarjoamme osallistujille kahvit/teet. Tapahtuma pidetään hetkitallin ulkokentällä.

Kuuntelupaikka 20€  ja oman hevosen kanssa hevospaikka 65€ 

Lasten ja nuorten leirit

Lasten leireille ja maatilapäviiin otetaan noin 10-12 lasta. Leirit on suunnattu noin 6-11v lapsille. Leirit toteutetaan pääasiassa ulkona, joten sään mukainen pukeutuminen on tärkeää. Tallituvassa voi lämmitellä, syödä eväitä tai askarrella päivän aikana. Leireillä on mahdollista kokeilla ratsastusta/kärryajelua, mutta aiempaa kokemusta ei tarvita.

Ratsastusleireillä ratsastamme tasoryhmissä ja opettelemme hevosen hoitoa ja käsittelyä. Leireille riittää alkeistaso, eli osaat ohjata hevosta itsenäisesti käynnissä. Voit tulla mukaan myös vaikka olisit kokeneempi, koska jaamme ratsastusryhmät tason mukaan ja kaikki saavat ratsastaa taitonsa mukaan. Tutustumme myös muihin kotieläinipihan eläimiin leirin aikana.
Leirin ohjaa Hetkitallin yrittäjä Miia Autere (Sosionomi) ja leirillä on tarpeen mukaan avustajia paikalla. Emme ole vakuuttaneet leiriläisiä, joten huolehdithan omasta tapaturmavakuutuksestasi leirille tullessasi!

24bee3a9-9048-483d-aa99-43975a53b9c2.jpeg

Traikkukurssit

Tule tutustumaan hevostrailerin käyttöön ja hevosen lastaukseen.

Olen kuljettanut hevosia 20 vuoden ajan harrastuksen puitteissa. Kun ajoin pikku-e kortin ei sitä päässyt silloin missään harjoittelemaan, kylmiltään oli mentävä korttikokeeseen ja ystävien opastuksella aloitin hevosten kuljetuksen itse. Ystäviäni olen myös tämän jälkeen opettanut vetämään ja peruuttelemaan trailerilla. Minulta on viime aikoina kyselty apua traikun käytön opetteluun ja lastaamiseen niin tässä se nyt on, kurssi sinulle joka haluat tutustua asiaan paremmin!

Tarkoituksena ei ole opetella lastauskammoisen hevosen lastausta tällä kurssilla vaan opetella miten traileri valmistellaan ajoon, kytketään autoon, avataan ja suljetaan turvallisesti hevosen ollessa kyydissä, miten hevonen lastataan/puretaan ja miten hevosen ollessa kyydissä on hyvä ajaa. Kurssin sivussa tarkastellaan vetämiseen liittyviä lupa-asioita myös sen verran että kukin tietää mitä saa vetää milläkin kulkupelillä ja milloin tarvitaan lupia.

Kurssi ei ole virallista ajo-opetusta ja jos enemmän haluat kuljettaa varsinkin muiden eläimiä niin siihen on olemassa omat eläintenkuljetus koulutukset ja luvat erikseen, mutta omaasi voit kuljettaa ilmankin näitä lupia, luvat tarvitaan kaupallisissa kuljetuksissa ja ne luvat ovat maksullisia. 

Mukaan tälle kurssille voi tulla jos on kiinnostusta joskus vetää omaa heppaa trailerissa tai haluaisit olla apulaisena esim. kisoissa, koska kisa-apulaiset ovat yleensä iso apu lastauksessa kun tietävät miten lastauksissa toimitaan turvallisesti.

Kysy lisää Miialta kurssista 050 4908537 tai miia@hetkitalli.fi

0e81605d-1903-4d00-8cd4-89c796a7cceb.jpeg

Elämyslomat ratsastaen tai eläimiä hoitaen

Elämyslomat sisältävät yöpymisen ihanassa maatilamajoituksessamme. Ausnto on saunallinen kaksio, missä majoittuu mukavasti kaksi aikuista ja vuodesohvalla lisäksi yksi aikuinen tai kaksi lasta. Elämyslomiin sisältyy mahdollisuus osallistua tallimme eläinten arkeen, niiden hoitoon ja ruokintaan ja majoutukseen kuuluu pyyhkeet ja lakanat. Ratsastuslomiin taas sisältyy myös ratsastusta ihanilla hevosillamme. Meillä on myös allergisillse sopivia American Curly hevosia ja lapsille kiltti poni.

Majoitutuksiine ei sisälly aamupalaa, mutta aamukahvit tallissa on mahdollista järjestää aamutallin yhteydessä. Voit varata lisäpalveluina paketteihin ratsastusta, hevosajelua tai lammasagilityä erillisestä hinnasta, mikäli meillä vain on vapaana hevosia. 

Voit myös koota oman porukan ja tulla pitämään omaa "hevosleiriä". Kysy tähän teille sopiva aika toiveineen niin räätälöidään teille paketti! 

Ainoa Media - Hanna Molari-56_edited.jpg

Hevosiin tutustuminen

Kurssi on suunnattu aikuisille, joita kiinnostaa päästä lähelle hevosta ja oppia perusasioita hevosen hoidosta ja käyttäytymisestä. Olet ehkä ajatellut aloittaa harrastuksen tai lapsesi haluaa aloittaa ratsastustunnit, mutta et tiedä miten hevosten kanssa toimitaan tai miten auttaisit lastasi ratsastustunneilla joissa hevonen pitää laittaa valmiiksi tunnille. 

Ensin kahvikupposen ääressä pohdimme ja tarkkailemme:

 • Hevosen käyttäytymistä ja elekieltä, milloin hevonen on rauhallinen ja yhteistyöhaluinen tai kenties pelokas ja jännittynyt

Käytännön puolelle siirrymme hevosten luo ja käymme läpi:

 • Hevosen lähestymistä tarhassa/karsinassa

 • Riimun pukemisen ja taluttamisen

 • Hoitovälineet

 • Harjauksen ja kavioiden puhdistuksen

 • Satuloimisen ja suitsien laiton

 

Kurssit järjestetään ulkotiloissa, joten varauduthan säänmukaisella pukeutumisella! Kahvit tarjotaan tallin puolesta.

Kurssin hinta on 55€/hlö.

VOIMAA syksyyn WIX.jpg

Voimaa arkeen kurssi

Tämä hetki on Sinulle. Olet sen ansainnut! ♥

 

Miten keho, tunteet & mieli puhuttelevat elämän pyörityksessä ja miten siihen vastaamme? Lähdetään voimauttavaan iltapäivään upeassa Hetkitallin ympäristössä vahvistamaan omia taitojamme vaalia hyvinvointiamme. 

 

Tapahtumaan mahtuu mukaan max. 10 hlöä. Toteutuu min. 4:llä.

 

Hinta on 98€ sis. ruokailu ja kahvi/tee.

 

Ps. Tässä loistava syntymäpäivälahja ystävälle tai ahkeralle työntekijälle!

bottom of page