top of page

Leirit ja kurssit

Järjestämme leirejä lapsille, nuorille ja perheille sekä hyvinvointiin ja eläinten käsittelyyn liittyviä kursseja aikuisille . Alla näet tapahtumat ja niiden alla tarkemmat kuvaukset eri tapahtumista. 

Huom! klikkaamalla tapahtuman nimeä näet lisätietoja tapahtumasta ja selaamalla sivun alaosaan näet tarkemmat kuvaukset tapahtumista.

Leirit toteutetaan leireillä ja kursseilla ulkoillaan paljon, joten sään mukaista pukeutumista suositellaan. Käytössämme on pieni lämmin tallitupa sekä 60m2 asunto kaikilla mukavuuksilla.

Leirit ohjaa Hetkitallin yrittäjä Miia Autere (Sosionomi) ja leirillä on tarpeen mukaan avustajia paikalla. Kursseilla mukana on myös muita ammattilaisia, joista ilmoitamme aina kurssikohtaisesti.

Emme ole vakuuttaneet osallistujia, joten suosittelemme omaa tapaturmavakuutusta varsinkin jos tulet ratsastamaan.

Tervetuloa mukaan!

Tulevat tapahtumat

 • Lasten syyslomaleiri eläinpihassa 18.10 ja 19.10
  Lasten syyslomaleiri eläinpihassa 18.10 ja 19.10
  ke 18. lokak.
  Hetkitalli
  18. lokak. klo 10.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  18. lokak. klo 10.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Toteutetaan päiväleirinä klo 10-15. Luvassa eläinten hoitoa, ulkoilua, laavulla grillaamista, ratsastusta tai hevosajelua ja mukavaa yhdessäoloa! Leiri on suunnattu n. 6-11- vuotiaille lapsille. Leiri järjestetään Hetkitallilla, Hyvinkäällä. 79/150€, sis. mehu&makkara.
  Jaa
 • Aikuisten alkeiskurssi
  Aikuisten alkeiskurssi
  su 29. lokak.
  Hetkitalli
  29. lokak. klo 10.30 – 12.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  29. lokak. klo 10.30 – 12.00
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Yksi paikka vapaana aikusiten alkeiskurssille. Opit kurssilla hevosen varustamisen, maastakäsittelyä ja ratsastuksen alkeet. Kurssi alkaa 29.9 ja jatkuu sunnuntaisin 7 kertaa (yht 10h opetusta) Kurssin hinta on 400€.
  Jaa
 • Traikkukurssi 29.10
  Traikkukurssi 29.10
  su 29. lokak.
  Hetkitalli
  29. lokak. klo 13.30 – 16.30
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  29. lokak. klo 13.30 – 16.30
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Tule opettelemaan hevostrailerin käyttö ja hevosen lastaamisen perusasioita Hetkitallille. Kurssi sopii sinulle jos harkitset hevosesi kuljettamista tai kuljettamiseen avuksi lähtemistä. Kurssi kestää noin 3-3,5h ilmoittautujamäärästä riippuen. Hinta 60€/hlö sis. kahvit.
  Jaa
 • Hetkitallin eläinkerho 28.9
  Hetkitallin eläinkerho 28.9
  to 28. syysk.
  Hetkitalli
  28. syysk. klo 17.15 – 18.30
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  28. syysk. klo 17.15 – 18.30
  Hetkitalli, Haapasaarentie 75, Hyvinkää, Finland
  Kerho on suunnattu n. 6-11 vuotiaille lapsille Hetkitallin kotieläinpihassa. Kerhossa tutustutaan eläintemme hoitoon. Kerho pidetään joka toinen torstai alkaen 31.8 klo 17.15-18.30. Vielä pääset mukaan irtokerroille! Ilmoittaudu mukaan: miia@hetkitalli.fi 23€/kerta.
  Jaa

Lasten ja nuorten leirit

Lasten leireille ja maatilapäviiin otetaan noin 10-12 lasta. Leirit on suunnattu noin 6-11v lapsille. Leirit toteutetaan pääasiassa ulkona, joten sään mukainen pukeutuminen on tärkeää. Tallituvassa voi lämmitellä, syödä eväitä tai askarrella päivän aikana. Leireillä on mahdollista kokeilla ratsastusta/kärryajelua, mutta aiempaa kokemusta ei tarvita.

Ratsastusleireillä ratsastamme tasoryhmissä ja opettelemme hevosen hoitoa ja käsittelyä. Leireille riittää alkeistaso, eli osaat ohjata hevosta itsenäisesti käynnissä. Voit tulla mukaan myös vaikka olisit kokeneempi, koska jaamme ratsastusryhmät tason mukaan ja kaikki saavat ratsastaa taitonsa mukaan. Tutustumme myös muihin kotieläinipihan eläimiin leirin aikana.
Leirin ohjaa Hetkitallin yrittäjä Miia Autere (Sosionomi) ja leirillä on tarpeen mukaan avustajia paikalla. Emme ole vakuuttaneet leiriläisiä, joten huolehdithan omasta tapaturmavakuutuksestasi leirille tullessasi!

24bee3a9-9048-483d-aa99-43975a53b9c2.jpeg

Traikkukurssi 29.10.23

Tule tutustumaan hevostrailerin käyttöön ja hevosen lastaukseen.

Olen kuljettanut hevosia 20 vuoden ajan harrastuksen puitteissa. Kun ajoin pikku-e kortin ei sitä päässyt silloin missään harjoittelemaan, kylmiltään oli mentävä korttikokeeseen ja ystävien opastuksella aloitin hevosten kuljetuksen itse. Ystäviäni olen myös tämän jälkeen opettanut vetämään ja peruuttelemaan trailerilla. Minulta on viime aikoina kyselty taas apua traikun käytön opetteluun ja lastaamiseen niin tässä on nyt kurssi sinulle joka haluat tutustua asiaan paremmin.

Tarkoituksena ei ole opetella lastauskammoisen hevosen lastausta tällä kurssilla vaan opetella miten traileri valmistellaan ajoon, kytketään autoon, avataan ja suljetaan turvallisesti hevosen ollessa kyydissä, miten hevonen lastataan/puretaan ja miten hevosen ollessa kyydissä on hyvä ajaa. Kurssin sivussa tarkastellaan vetämiseen liittyviä lupa-asioita myös sen verran että kukin tietää mitä saa vetää milläkin kulkupelillä ja milloin tarvitaan lupia.

Kurssi ei ole virallista ajo-opetusta ja jos enemmän haluat kuljettaa varsinkin muiden eläimiä niin siihen on olemassa omat eläintenkuljetus koulutukset ja luvat erikseen, mutta omaasi voit kuljettaa ilmankin näitä lupia, luvat tarvitaan kaupallisissa kuljetuksissa ja ne luvat ovat maksullisia. 

Mukaan tälle kurssille voi tulla jos on kiinnostusta joskus vetää omaa heppaa trailerissa tai haluaisit olla apulaisena esim. kisoissa, koska kisa-apulaiset ovat yleensä iso apu lastauksessa kun tietävät miten lastauksissa toimitaan turvallisesti.

Kysy lisää Miialta kurssista 050 4908537 tai miia@hetkitalli.fi

8CA29A20-B0F0-46E2-8F59-9C7EA2801CC8.hei

Perheleiri

Perheleirit ovat avoimia kaiken ikäisille, aiempaa kokemusta eläimistä ei tarvitse olla! Voit tulla mm. omien lastesi kanssa, kummilasten tai lastenlasten kanssa! Leireillä hoidamme yhdessä eläimiä ja vietämme maatilapäivää kotieläinpihassamme. Talutusratsastusta/hevosajelua on tarjolla halukkaille! Leikkipiha on käytössä ja leikimme lasten toivomia leikkejä yhdessä. Toiveiden mukaan voimme syödä eväitä laavulla grillaillen.

Ainoa Media - Hanna Molari-56_edited.jpg

Hevosiin tutustuminen

Kurssi on suunnattu aikuisille, joita kiinnostaa päästä lähelle hevosta ja oppia perusasioita hevosen hoidosta ja käyttäytymisestä. Olet ehkä ajatellut aloittaa harrastuksen tai lapsesi haluaa aloittaa ratsastustunnit, mutta et tiedä miten hevosten kanssa toimitaan tai miten auttaisit lastasi ratsastustunneilla joissa hevonen pitää laittaa valmiiksi tunnille. 

Ensin kahvikupposen ääressä pohdimme ja tarkkailemme:

 • Hevosen käyttäytymistä ja elekieltä, milloin hevonen on rauhallinen ja yhteistyöhaluinen tai kenties pelokas ja jännittynyt

Käytännön puolelle siirrymme hevosten luo ja käymme läpi:

 • Hevosen lähestymistä tarhassa/karsinassa

 • Riimun pukemisen ja taluttamisen

 • Hoitovälineet

 • Harjauksen ja kavioiden puhdistuksen

 • Satuloimisen ja suitsien laiton

 

Kurssit järjestetään ulkotiloissa, joten varauduthan säänmukaisella pukeutumisella! Kahvit tarjotaan tallin puolesta.

Kurssin hinta on 55€/hlö.

VOIMAA syksyyn WIX.jpg

Voimaa arkeen kurssi

Tämä hetki on Sinulle. Olet sen ansainnut! ♥

 

Miten keho, tunteet & mieli puhuttelevat elämän pyörityksessä ja miten siihen vastaamme? Lähdetään voimauttavaan iltapäivään upeassa Hetkitallin ympäristössä vahvistamaan omia taitojamme vaalia hyvinvointiamme. 

 

Tapahtumaan mahtuu mukaan max. 10 hlöä. Toteutuu min. 4:llä.

 

Hinta on 98€ sis. ruokailu ja kahvi/tee.

 

Ps. Tässä loistava syntymäpäivälahja ystävälle tai ahkeralle työntekijälle!

bottom of page